Aluminium heeft de naam onderhoudsvrij te zijn, echter niets is minder waar.  Aluminium corrodeert als het in aanraking komt met zuurstof maar de oxidehuid die hierbij gevormd wordt, is egaal en gesloten zodat het onderliggende materiaal niet meer verder kan corroderen. Door inwerking van lucht in combinatie met vocht kan dit corrosieproces echter wel verdergaan, men spreekt dan van “witroest”( bron Wikipedia).

Onderhoud

Dit betekent dat als je het aluminium mooi wilt houden er toch regelmatig onderhoud gepleegd moet worden. Dit kan een schoonmaakbeurt zijn met een -niet- chemisch schoonmaakmiddel of een wax om de glans te behouden maar wordt dit niet gedaan dan zal het aluminium dof worden, vreemde vlekken krijgen en in het slechtste geval een witte waas (de witroest).

Op kleur en glans brengen

Cleaning & Coating Nederland kan in de meeste gevallen van aluminium kozijnen de kleur en glans weer “ophalen” door middel van polijsten. Na het polijsten brengen wij nanocoating aan om de glans en de kleur van de aluminium kozijnen of aluminium balustrade voor langere tijd te behouden. Op onderstaande foto’s kunt u (in vogelvlucht) dit proces zien.

 

Lees meer over de voordelen van nanocoating