LED armaturen

Op verzoek van meerdere leveranciers van speciale LED armaturen is ons gevraagd of er een nanocoating bestaat die bestand is tegen zuren en chemische dampen. De LED verlichting wordt gebruikt in diverse fabrieken waar dampen en zuren de verlichting aantasten waardoor de lichtopbrengst zeer snel dramatisch wordt verminderd. De nanocoating moet voorkomen dat de speciale LED armaturen na een korte tijd moeten worden vervangen.

Nanocoating

In overleg met onze leverancier is een nanocoating ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van de leverancier en de fabrieken. De nanocoating die nu wordt aangebracht op het glas en de LED armaturen voorkomt corrosie en zorgt voor veel minder aanhechting van ijzerdeeltjes, zuren en dampen. Hierdoor wordt het rendement aanzienlijk verlengd.

LED verlichting

Het resultaat na aanbrengen van nanocoating is dat het rendement van de speciale LED verlichting wordt verlengd én de nanocoating voldoet aan de eisen en normen (lichtopbrengst, verlenging frequentie van schoonmaken en anti-corrosie) van leveranciers van speciale LED verlichting en de fabrieken.

Lichtopbrengst

De verlichting heeft langer een goede lichtopbrengst, gaan langer mee vanwege de anti-corrosie eigenschappen van de nanocoating, bespaart veel handenarbeid ( minder vervanging van de armaturen) én bespaart op de aanschaf van nieuwe armaturen omdat de frequentie is verlengd.

Hier enkele foto’s van de werkzaamheden

 

 

Lees hier over de voordelen van nanocoating.