Kunststof gevelbekleding

In opdracht van een zeer grote fabrikant van kunststof producten is ons verzocht een nanocoating te leveren die UV straling blokkeert. Er bestaat echter (nog) geen nanocoating die 100% blokkeert maar wij hebben een verzoek ingediend bij onze leverancier om verschillende nanocoatings te leveren die verkleuring tegen gaan.

Laboratorium

De drie verschillende nanocoatings zijn op even zovele kunststof gevelpanelen aangebracht waarna het in het laboratorium van de kunststof fabrikant is getest op de effecten van UV straling. Daar kwam één nanocoating uit die voldeed aan de eisen van de fabrikant en daar zijn wij mee verder gaan werken. Deze nanocoating vertraagt het verkleuren aanzienlijk en is aangebracht op de kunststof panelen.

Donker gekleurde oppervlakken

Het verzoek van de fabrikant was ook om reeds geplaatste kunststof gevelbekleding op kleur te brengen. In sommige gevallen kunnen wij de originele kleur terug halen en daarna voorzien van nanocoating maar beter is natuurlijk om direct de nieuwe kunststof gevelbekleding te voorzien van nanocoating. Nadat de reeds geplaatste panelen zijn behandeld en weer hun originele kleur hadden, is nanocoating aangebracht.

UV straling

Zoals algemeen bekend is UV straling funest voor alles wat kleur heeft, met name de donker gekleurde oppervlakken worden lichter en lichter totdat er helemaal geen kleur meer op zit. Hier is vooralsnog weinig tegen te doen maar er wordt in de diverse laboratoria al volop onderzocht en getest of een nanocoating kan worden ontworpen die oppervlakken 100% bescherming biedt tegen verkleuring door UV staling.

Hier ziet u enkele foto’s van de werkzaamheden

 

 

Lees hier over de voordelen van nanocoating.