Glazen serre met condens

Een glazen serre met aluminium kozijnen. Heerlijk in de zomer en zeker in het voorjaar maar dan moet er niet zoveel condens op het glas blijven staan. Op verzoek van de eigenaar hebben wij het glas van binnen en van buiten schoon en vetvrij gemaakt en daarna nanocoating aangebracht tegen condensvorming.

Poreus

Het glas kan worden gepolijst om het gladder en vuil-vrij te maken. Polijsten is niet altijd noodzakelijk, als het glas niet te oud is kan deze fase worden over geslagen. Elk oppervlak is poreus, of dit nu van aluminium, ijzer, glas of kunststof is en door middel van polijsten maken wij het oppervlak niet alleen gladder maar ook schoner. Een polijstmachine haalt toch nog weer meer vuil uit de poriën.

Groenalg

Ook glas is dus poreus en na verloop van tijd  krijgen vuil en groenalg (groene aanslag), alsmede vieze regen kans om zich te hechten. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de andere projecten, glas kan gladder gemaakt worden door middel van polijsten en het kan water- en vuil afstotend worden gemaakt met nanocoating.

Fijnstof

Gevolg hiervan is dat water en vuil vanzelf van de serre aflopen en de frequentie van schoonmaken aanzienlijk wordt verlengd. Natuurlijk moet er periodiek onderhoud (schoonmaak) worden gepleegd en de voornaamste reden hiervoor is de fijnstof die in de lucht rond zweeft en hierdoor wordt ook de zelfreinigende werking van nanocoating grotendeels teniet gedaan. Dit betekent niet dat er flink geboend moet worden om de ruiten weer schoon te krijgen, meestal is een flinke regenbui voldoende om de ruiten schoon te krijgen.

 

 

Lees hier over de voordelen van nanocoating.