Gevelreiniging en nanocoating

Cleaning & Coating Nederland voert gevelreiniging opdrachten uit, dit kan voor particulieren, bedrijven of instellingen zijn. Primaire activiteit is het stoomreinigen, poetsen en (mogelijk) polijsten van diverse oppervlakken. Polijsten zal natuurlijk niet op een stenen muur plaats vinden maar Trespa of andere gladde kunststof delen kunnen heel goed worden gepolijst zodat ze schoner en gladder worden.

Hydrofoob en Oleofoob

Nadat de oppervlakken zeer goed zijn gereinigd brengen wij Nanocoating aan dat een langdurige bescherming biedt tegen water, vuil en corrosie. Het oppervlak is na behandeling oleofoob(olie- en vuilafstotend) en hydrofoob(waterafstotend) waardoor water en vuil niet meer kunnen binnendringen. Het oppervlak blijft duurzaam schoon en een waterstraal is vaak voldoende om het vuil weg te spoelen. Vanwege de fijnstof in de lucht zal elke ondergrond weer vuil worden, alleen is het vele malen makkelijker schoon maken. Een zelfreinigende nanocoating bestaat niet, een nanocoating die het reinigen vergemakkelijkt wel!

Gevelreiniging en bescherming tegen weersinvloeden

Behalve het reinigen van stenen gevels kunnen ook de kunststof delen en het glas worden schoongemaakt en voorzien van nanocoating. Nanocoating geeft een langdurige bescherming van elk type ondergrond tegen weersinvloeden. Hier zijn diverse soorten nanocoating voor beschikbaar, zoals nanocoating steen voor de gevel zelf, nanocoating kunststof voor de Trespa of andere kunststof delen en nanocoating glas voor de ruiten.

Advisering nanocoatings

Wij adviseren in het gebruik en de mogelijkheden van Nanocoatings. Cleaning & Coating Nederland is een gecertificeerd applicator, gespecialiseerd in gevelreiniging en is bevoegd speciale Nanocoatings aan te brengen.

Instagram pagina

    Sorry! No image gallery found.:[ALW id=6244]

Voordelen nanocoating

Nanocoating is een natuurproduct, het basis ingrediënt is siliciumzand dat wordt verkleind door middel van nanotechnologie tot één miljardste deel van een meter.
Dit betekent dat het kleiner is dan water- vuil- en oliemoleculen, ook is het kleiner dan de moleculen van het oppervlak dat behandeld gaat worden.

Netwerk

Het gevolg is dat als het wordt aangebracht op een oppervlak van bijvoorbeeld aluminium, hout, steen of glas, het zich verbindt met dat oppervlak en een netwerk maakt dat ondoordringbaar is voor water en vuil. Het grote voordeel hiervan is dat het oppervlak geen of nauwelijks onderhoud behoeft, er treedt geen veroudering op en de originele staat van het oppervlak wordt beschermd.

Duurzaam

Andere voordelen van nanocoating: het is zeer duurzaam, biologisch, onzichtbaar, reukloos en niet tastbaar. Er is géén belasting van het milieu, sterker nog: het effect van nanocoating is de verlenging van de periodieke onderhoudswerkzaamheden. Dit betekent minder water, stroom en energieverbruik(mankracht) en er zijn beslist géén chemicaliën nodig.

Samenvatting

Nanocoating is een biologisch product, het is kleurloos, geurloos, niet tastbaar, zeer duurzaam, verlengt de tijd tussen de periodieke onderhoudswerkzaamheden, het originele oppervlak (af fabriek) blijft behouden en zorgt voor veel mindere belasting op het milieu omdat er minder water en energie én geen chemicaliën gebruikt hoeven worden. Er is immers minder onderhoud nodig.

Het nano of lotus effect, water trekt niet meer in de steen maar loopt er vanaf

het nano effect