Betonnen kade gemeente Lelystad

Betonnen kade bescherming met nanocoating

In opdracht van de gemeente Lelystad is een betonnen kade naast het gerechtsgebouw schoon gespoten en daarna voorzien van nanocoating. De kades waren dermate groen( groenalg), vuil en glibberig geworden dat het geheel er onverzorgd uitzag, terwijl er veel gebruik wordt gemaakt van de stoep en de bruggen door de mensen die naar het centrum gaan of komen voor een bezoek aan de rechtbank. Nadat alles is gereinigd oogt het fris en verzorgd.

Kostenbesparing

De nanocoating die na het schoonspuiten is aangebracht voorkomt dat groenalg (groene aanslag), schimmel en vuil zich weer kan hechten en zorgt er ook voor dat de frequentie van schoonmaken wordt verlengd wat een aanzienlijke besparing gaat opleveren. De gemeente Lelystad is op een goede manier aan het verduurzamen, géén chemische middelen meer nodig, minder vaak schoonmaken dus besparing op menskracht, minder waterverbruik en minder energieverbruik. Daarnaast is de nanocoating die wij gebruiken biologisch (Cradle-to-Cradle principe), zeer duurzaam, onzichtbaar, reukloos, ademend, milieu-neutraal en niet-tastbaar.

Betonnen kade gemeente Lelystad in de schaduw

De betonnen kade in de gemeente Lelystad dat is voorzien van nanocoating  ligt grotendeels in de schaduw van het gerechtsgebouw, het ( voorheen) OM gebouw en het pand daarnaast. Dit betekent dat het groenalg en de schimmels vrij spel hebben en de gehele kade, inclusief de zitbankjes( hout) een volledig groene aanslag hadden.

Nanocoating

Door het aanbrengen van de nanocoating op de betonnen kade is voorkomen dat de groenalg, het vuil en de schimmels zich opnieuw kunnen hechten. Op de lange duur zal vanwege de vuile lucht (fijnstof en uitlaatgassen van de auto’s en vliegverkeer) er alsnog een vuil laagje op de betonnen kade terecht komen maar dat kan met een minimaal verbruik van water, zonder chemicaliën) worden verwijderd.

Lees onderaan de pagina de voordelen van nanocoating.

Bekijk de foto’s

 

Lees hier over de voordelen van nanocoating.